echtscheiding

Voor of tijdens de scheiding

Voor ouders
Als ouders kun je al voor of tijdens de scheiding begeleiding krijgen van een kindercoach. Je hoort wat  voor je kind belangrijk is om rekening mee te houden bij de scheiding. Tevens leer je hoe je je kind kunt helpen met de scheiding om te gaan. Wat het betekent als je kind boze buien krijgt of juist heel stil wordt. Hoe je over de scheiding in gesprek kunt gaan met je kind, wat je beter wel en ook wat je niet hoeft uit te leggen. Het kan lijken alsof je kind de scheiding prima verwerkt als het geen vragen stelt. Is dat ook zo? Deze zaken komen allemaal aan bod.

Voor kinderen
Kinderen hebben vaak allerlei gedachten over de scheiding van ouders: is het mijn schuld, waarom gaan papa en mama scheiden, wat gebeurt er daarna, houden papa en mama nog wel van mij? Ze worden daar onzeker van. Begeleiding van een kindercoach kan helpen alle gebeurtenissen op een rijtje te zetten, te begrijpen en te verwerken.

Na de scheiding

Als je kind gedragsproblemen heeft en je bent gescheiden kan dat met elkaar te maken hebben. De problemen kunnen heel verschillend zijn (zie kindercoaching / pubercoaching) en soms pas na jaren optreden. Dan is het nog steeds belangrijk hier aandacht voor te hebben. Dit kan door kindercoaching voor je kind of voor ondersteuning voor jezelf.

Ook al zit je hoofd vol met je (ex)partner, jullie blijven ouders van jullie kind(eren).

Terug naar diensten

Vraag of interesse?

Heeft u een vraag of interesse?

06-13 994 113