kindercoaching

Kindercoaching voor kinderen/pubers

Wat is kindercoaching eigenlijk? Dat is ondersteuning voor jouw kind als het even niet zo lekker loopt. Op school, thuis, met vrienden… Heb je al van alles geprobeerd maar werkt je aanpak niet of niet voldoende? Twijfel je om hulp van een professional (bv. kindercoach) te vragen omdat je denkt dat je dan als ouder hebt gefaald? Dat is niet terecht, het meeste opvoeden gaat immers goed? Alleen werkt de aanpak van dat ene (gedrags)probleem tot nu toe niet. Door kindercoaching kom je er achter wat wel werkt. We gaan op zoek naar en werken aan wat jouw kind kan helpen in haar of zijn specifieke situatie. We maken gebruik van de talenten en kwaliteiten die er zijn.

Heeft je kind faalangst, is het erg onzeker, heeft het een negatief zelfbeeld, dan wordt het sterker en krijgt meer zelfvertrouwen door kindercoaching. Je ontdekt tevens hoe je je kind hierbij ondersteunt. Ook driftbuien pakken we samen aan, wat kan jouw kind hierin veranderen, en wat kun je als ouder daarbij doen.
Ik werk met kinderen en ouders, soms apart, soms samen. Een oudergesprek maakt altijd deel uit van het coachingstraject.

Voor veel situaties geeft kindercoaching de aanzet tot verandering. Zelfs kleine veranderingen doorbreken een vast patroon waardoor er meer rust komt in huis. Dat is wat ouders mij vertellen. Er is meer begrip en vertrouwen want ‘als het even niet lukt betekent niet dat het niet kan’.
Meestal zijn een paar sessies al voldoende om weer verder te kunnen.

Een praktische en oplossingsgerichte aanpak.

Investeren in je kind is investeren in de toekomst.

Wanneer kindercoaching of pubercoaching?

Hoe werkt het?

Vraag of interesse?

Heeft u een vraag of interesse?

06-13 994 113