ik leer anders

Uit onderzoek blijkt dat kinderen met een leerachterstand of dyslexie vaak in beelden denken, niet in woorden. Daardoor wordt de lesstof niet begrepen en onthouden. Het onderwijs sluit niet aan bij alle denkwijzen want de meeste mensen (95%) leren via het gehoor. Slechts een kleine groep leert visueel. Bijles helpt onvoldoende omdat ze de informatie op ‘foute’ wijze krijgen aangeboden. Door de informatie te vertalen naar beelden kan deze groep zich de lesstof wel eigen maken.

Beelddenkers hebben veelal moeite met

  • Taal: spellen en lezen
  • Rekenen: tafels, plus en min sommen
  • Onthouden van informatie
  • Concentratie: snel afgeleid
  • Organiseren en/of klokkijken

Om juist dit soort problemen op te lossen gebruiken we veel visuele middelen in de training. Daardoor kunnen de kinderen alles beter onthouden en begrijpen ze de stof sneller. Ze leren alles op te ruimen en te visualiseren. Zo komen de kinderen snel bij de lesstof en wordt leren echt leuk en makkelijker.

Is mijn kind een beelddenker?

Ben jij een beelddenker?

Wat leer je?

Tijdens de training leer je zelf de lesstof te vertalen naar woordbeelden zodat het wel binnen jouw informatiesysteem past. Deze techniek leer je zelf toepassen binnen vier sessies. Jonge kinderen leren de techniek samen met hun ouders.
Vervolgens krijgt de informatie een vaste plek in het hoofd. Hiermee krijg je grip op het opslaan, verwerken en onthouden van de aangeboden leerstof en kun je bij toetsing de informatie makkelijk terug vinden in je geheugen. Dit geeft ook rust in je hoofd.
Dit kun je (in de toekomst) ook toepassen op vakken als geschiedenis, aardrijkskunde, buitenlandse talen enz..

Er wordt gewerkt aan de hand van het werkboek ‘Ik leer anders’. Meer informatie in dit filmpje

Hoe werkt het?

Na telefonische aanmelding maken we een afspraak voor de eerste sessie. Je kind maakt kennis met de methode, we oefenen een aantal onderdelen en vaak wordt al duidelijk of de methode voor haar of hem werkt.  Zo ja, dan schaf je het leerboek aan en maken we vervolgafspraken. De training bestaat in principe uit 4 sessies van een uur. Soms zijn er meer sessies nodig. Dit gaat in overleg.
Een van de ouders is altijd bij de sessies aanwezig.
Besluit je niet verder te gaan na de eerste sessie dan betaal je alleen deze sessie. Voor de kosten zie tarieven.

Terug naar diensten

Vraag of interesse?

Heeft u een vraag of interesse?

06-13 994 113